Objavljeno: 12. 09. 2022 - 6:32

Sigurno u školu s HAK-om 2022.

BJELOVAR - Hrvatski autoklub zajedno sa Autoklubom Bjelovar kontinuirano organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“, više godina.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi put se pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ provodi se na nacionalnoj razini neposredno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine.

Autoklub Bjelovar je obišao sve osnovne škole na području grada Bjelovara, te nekoliko osnovnih škola na području županije.

Na biciklističkom poligonu u organizaciji AK Bjelovar i Policijske uprave BBŽ, Policijska uprava Bjelovar (odjel za preventivu u promet), na poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru, održana je tradicionalno prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“, u okviru kojeg je održano predavanje i praktični dio upoznavanja đaka prvaka s osnovnim pravilima u prometu. Uz prisutnost roditelja, prvašićima je objašnjeno kako se ponašati na putu do škole, a nakon toga u praktičnom dijelu prikazani elementi koji su izuzetno bitni za njihovu sigurnost. Na skupu je bilo nazočno sedamdesetak malih biciklista, romobilista i djece na koturaljkama koji su među ostalom upoznati sa značenjem zebre, pravilnim korištenjem zaštitne kacige i ostalim bitnim znakovima u prometu.

  Novosti - Sve